Monday, May 20, 2013

MOD YG XBERAPA BAGUS... :)


heyyy... hari yg sgt panjang...byk masalah campur dgn kepenatan... smua serba ndak jadi ari ni... hahhaha... cuba buat seperti besa pon skejap bole skejap xbole... datang balik lg sakit tu... 2 hari 3 jam jak dapat tido.. fuhhhhh.... tahan jak la... hahahah... ari ni mmg smua cam ndak betul jak.... kena lgi kelas smpai petang... dalam klas cuba cari mod bgus pon xbole... sorry lah... ari ni saya xdapat layan member2 cam besa... kurang sihat ni.. hahha... btul ka kurang sihat...heehhe.... cuba jga layan kmu...tp pa le wat... teda idea mau wat kmu snyum2 ktwa2 ari ni... Low bateri ni...hahhaha... pa2 pon masi benafas juga ni... thankz god for everything...heheh... member yg mau tya2 pndapat sya ari ni sory la teda yg sya bole bg kmu ari ni... pasal yg tu "i love you but u love her, i miss you but u miss her, u find me when u feel lonely/bored.. but.. nothing i can do... only smile and hide my tears and see you happy with your lover"... hahhaha... sory lah ak ndak dpt bantu ko kali ni... tp jgn ko risau ar... nnt ak follow up hal ko ni... tenang jak... ak mau rehat dlu selesai kn hal sendiri dlu... heheheh... yg lain juga ar... nnt ak layan juga kmu bah... ok bah kalau kmu...hehhe... yang merajuk tu sorry lah ak betul2 dpt wat pa2... sorryy ya... nnt ak main gitar tuk ko jak lah....sorry... hehhehe.... tu jak la.... ok sorry yaa...hehhehe... layan dlu lagu ni....
video

Saturday, May 18, 2013

TUGASAN atau ENJOY.... HAHAHHAHAHAH

pda 24 april lepas bermula 1 program yg saya xtau program apa.. sekali tau upanya program mencari artis... hahhaha... ASTIN IDOL!!!!!... secara tidak sengaja nya saya di tugaskan jadi juri untuk setiap pringkat program tu.. dalam ati kadang2 terungkap juga apa lah program ni copypaste smua dari program tv yg lepas2...hahah.. tp xpa lah ikut jak mana lah tau dapat sesuatu yg baru kn.. bermula cerita ni pada hari uji bakat ASTIN IDOL tu... jadi juri lah diri ni konon nya lah...hahha... kadang2 telebih plak sya wat gaya2 juri ni... copy paste jgak dari juri2 dalam tv tu... hahhaha ... lucu plak.... komen2 yg terluah cam betul2 juri profesional plak.. hahhaha... peserta pon serius juga mendengar komen2 tu...peserta yg ikut ni smua nya junior2 saya di kolej... hahhah... tp ada antara mereka yg memang berbakat... boleh tahan... peringkat seterus nya pon cam tu jugak... SEMI FINAL.. jadi juri lagi.. peringkat ni jadi srius ckit...... sebab masa peringkat sya telah di maklumkn oleh pengarah atasan program ni,,, program ni di buat tuk cari penganti sya dan seorang rakan saya... cam lucu plak... penganti?.. sapa sya ni?.. bukan kah selama ni sya ni budak nakal di kolej... setiap semester ada jak tuduhan2 yg dilemparkan cam kaki botol, penagih dadah, samseng, kaki popuan, kaki pub... mau cari penganti tuk tu semua ka?...hahhahaha... lucu plak... sambung balik cerita ASTIN IDOL tu... pringkat semi final tu hebat juga la.... semua berentap dgn baik... dan 12 pserta telah berjaya ke final.. waooo..... cam program di tv tu plak kn...hahhah... sbagai juri sya menjalan kn tugas dgn baik juga la... tugasan lain belambak lg lum buat semangat plak jadi juri...hahhaha... terfikir juga xmau jadi juri tuk FINAL ASTIN IDOL tu... tp sya di arahkn plak tugasan baru tuk mengajar peserta2 yg masuk ke final tu... jadi cam mentor lah kunun...hahhahah... memang hati tu terasa lucu jgak... da lah sya nyanyi pon ndak pandai sgt suru ajar org nyanyi plak... ni kali la... suara katak ni yg jadi...hahhaha... dari 12 peserta tu  sya telah pilih 6 peserta.. nama2 yg sya ingat lah... hafizah,.. firdaus,.. bethrace annia,.. syazwani,.. raja fatihan.. noreliza... smua dorang ni antara peserta yg kurang memberi saingan dlm pertanding tu... saja pilih peserta cam drg.. pilih level yg lebih kurang cam sya nyanyi xseberapa... hahah... first muka2 drg semua cam takut dgn sya mungkin bab ada program mereka sebelum ni yg saya buat mereka jd cam tu...heheh.. pic d bawa tu 6 anak murid sya tu kunun... comel2 kah.... hahhahahahahah

semasa latihan.... hehehhe

tu lah muka2 drg..hahha... pada mula nya klas mngajar drg ni.. sya ndak tau mau wat pa ngan drg ni.. pa sya wat.. bg nasihat, kata2 motivasi, wat lawak, ndak tau lah drg tu faham ka ndak.. harap2 drg faham lah.. pastu mau tunjuk cara2 mnyanyi pon susa... maklum la suara sya ni kan telampau sedap...hahha... terpaksa la guna cara lain... terbuka lah video2 acoustic cover yg sya minat bg tunjuk ma drg.. tunjuk kn ngan drg cover2 tu drg pon angguk2 kepala juga.. masuknya faham la tu kn....hahha... ak bg tgk video BOYCE AVENUE acoustic cover, juliet simms, pastu suru drg tgk cam na artis dalam video tu nyanyi.. tu jak la yg ak ajar..hahha... tp ada 1 hal yg sya xle terima... sya da kenal muka2 drg ni dari semester lepas.. tp ada sala 1 anak murid sya ni dia xtau sya ni senior dia... masa program ni baru dia tau sya senior dia.... ish2...k fineeee....xpa2.. hahhaha.... tp drg semua ni smua baik2... dengar arahan... senang mau jaga lah.. sya plak yg terikut2 dengan prangai drg.. hahahhah... spanjang latihan yng sya wat dgn mereka.. sya cuba juga tuk mengenali mereka ni.. cuba bekawan ngan drg... sbab mereka pon hormat dgn sya sbagai senior, pengajar drg.. drg panggil sya abang ricz...hahha... abang la sgt knnn.... hahhaha... sya cuba lah rapat dgn mereka setiap orng sya cuba lah rapat, komunikasi dgn drg, serba sedikit sya dapat la memahami sifat2 mereka.. not bad...heheheh.... enjoy juga lah drg ni hilang penat trus...hahhahah
Hafizah.. selalu kena dgn sya tp bila saya marah senyum jak dia... minat lagu rock terutama lagu may
lagu: pasrah - era fazirah

Firdaus.. pemalu ckit dia ni pa lg lau atas pentas kakuh trus badannya... minat lagu kristal jak lagu2 lain xtau..hahhaah
lagu: nurani - kristal

Noreliza... manja org nya suara selalu buat telinga sya sakit... hahahaha
lagu: Rela - inka cristie

Bethrace Annia... pelik ckit orgnya.. suka ketawa..  bila srius muka dia menakutkan.. mau nyanyi lagu sedih perlu tgk movie titanic dlu baru bole feel lagu tu....berani memcuba...hahhahaha
lagu: Wild child- juliet simm

Raja fatihah... org nya kecik2 ckit.. fokus bila sya memberi nasihat...hahhaha.. btul ka tu.. sentiasa ingin membuat yg terbaik untuk memajukan diri.. bgus2..hehehhe
Lagu: bulan cinta - amelia


Syazwanie... peramah, manja, matang, berani, yg paling penting lidah pilat R tp nyanyi lagu inggeris juga.. good job
Lagu: Hurt - christina aguilera


itu la mereka... prinsip pengajaran saya pon berubah sbab sikap2 mereka ni....  "meletup pada saat yg terakhir" tu yg saya wat... tp tidak semua dapat buat... yang sya tunggu adalah hasil nya masa FINAL... dan mmg tidak sangka lah.. mereka mmg memberi saingan yg sengit juga walaupon kemampuan mereka xseberapa.. saya jadi juri pon pening mau wat keputusan smua buat dgn baik... tp keputasan pon kena wat lah... saya sgt berpuas hati dgn mereka semua... persembahan mereka masa final tu mmg mnghiburkn walaupon ada yg hampir tebakar...hahhaha.... pabila keputusan di umun kn... mmg terbaik la... 3 peserta dibwa kendalian sya berada dalam kelompok 6 teratas dan ada yg dapat anugerah lain...syazwanie (tempat ke-2, best attire).. Noreliza (tempat ke-5)... Bathrace annie (tempat ke-6, popular singer)... yang lain tu jgn sedih kmu suda buat yg terbaik... mungkin kali ni bukan rezeki kmu... next time le ikut lagi bole wat lebih baik lagi..... 
thankz la ngan you all... enjoy lah dgn kamu... lau ada sala maaf kan la... mana lah tau ada terkasar bahasa..heheh... da.. ni jak la..nnt kita cerita cerita lain plak... kkkkk
thank you for the good time

video


Friday, May 10, 2013

lama suda tidak masuk ni tempat persembuyian saya ni.... wat pembersihan dalam blog pon da selesai... yang tinggal pon hanya benda yang saya rasa yg patut saya simpan jak...banyak cerita yg ndak dapat d kluar kn hanya di simpan sebagai draf jak... apa2 pon mmg lama saya tinggal kan tempat ni... 'cerita' c bad boy lum berakhir lagi... tetap akan disambung,semua cerita masi dalam draf lg... tunggu masa saja tuk di keluar kn...hehhehe... ni kalau di kluar nnt mesti panjang ni... kali ni memang akan yg edisi yg panjang dan menarik... hehehhe... harap jadi pengakhiran yg gembira dan bahagia...hehhehe....  rasa nya kn mau kluar kn yg permulan cerita nya ni... bagi gambaran sikit la untuk cerita seterus ni tp berbeza ckit lah.. pertama berkaitan dgn cerita c bad boy sebelum perantauan : " masa muda adalah 'jahiliah' ".  kedua ni sambungan cerita yg pertama c bad boy di perantauan: 'hidup baru ku". yg ketiga ni  pasal c bad boy di penghujung dunia kenakalan " diri ku yg baru"... tapi semua cerita  c bad boy ni ada beberapa bahagian untuk setiap topik ceritanya... memang panjang juga la... tunggu saja la... kemungkin cerita ni akan di abis kn cepat... senang jak kn... cerita uda ada dalam draf tinggal post jak... hahhahah... ok stakat ni jak la... ni jak la yg boleh dikongsi kn untuk waktu ni... hahahah... ok la... :) 

Thursday, June 2, 2011

KISAH SI BADBOY-MAY BULAN BROKEN HEART

hahah...menarik gak kisah c badboy kali ni..... "may bulan broken heart" ?....hahah...BADBOY broken heart gak ka?..heheh.....cuba ceta ckit npa "may bulan broken heart".......
*bulan may yg lalu xtau la napa kbanyakan yg ak tgk smua org cam broken heart jak, dalam fb penuh dgn status2 yg emo2,post lagu2 jiwang, macam2 ada - sedih,sedih :  ,nangis nangih , marah2 , marah , bahkan  maw bunuh diri.... hah (haaa............ tiiiidddaaaaaakkkkkk....!!!!!!!!! )ingat guys, hidup ini belum berakhir meski pon kita putus cinta ma orang yang sangat kita cintai skalipun. So, jangan putus asa .... untuk smua yang ketika ini masi kusut bab putus cinta , ni c BADBOY ada sedikit tips untuk smua:*


  •  pertama yang harus kau wat adalah, pastikan hubungan kamu betul2 putus, (bukan gantung).putuscinte Dan jika betul2 putus.., kau harus sedia terima smua kenyataan putus nya hubungan itu, bab la da jatuh cinta, so kita juga mesti sedia hadapi sgala rasa sakit hati....heheheh
  • Jika kau mau nangis, menangislah sepuas puasnya, but, jangan smpai teriak2.. hehehe..... kadang2 jika kita terlalu banyak nangis, kita akan bosan dengan sendirinya. Tapi, lau ndak mau nangis, maka kamu mesti cari hal - hal yang membuatmu tertawa, seperti : tgk kartu, komedi, or baca cerita2 lucu, setidaknya itu akan sedikit sebanyakmengurangkan rasa sedihmu.
  • Jangan sesekali pergi tempat - tempat yang membuatmu ingat ma dia (  tempat yang ada kenangan tersendiri untuk kau dan dia)
  • Carilah teman yang bole mendengarkan luahan hati mu, yang bole memberikan pendapat terbaik ketika kau sedang berduka. luahkn smua masala tu ma temanmu, tapi lau kau ndak buli luahkan ,  tulis jak semuanya di diary mu. curahkan segala sedihmu dalam diarymu, buku merupakan teman setia kita, yang sangat setia menjaga rahasia kita. (buku bukan le becakap pon...heheh ) sengihnampakgigi
  • hiburkan dirimu, buat hatimu terhibur dengan hobby - hobby yang menyenangkan untukmu.
  • lau dia pernah memberi barang - barang kenangan untukmu, simpan barang - barang itu di tempat yang sudah kau pastikan selamat, agar kau takkan mengambilnya lagi. Hal ini akan membantumu melupakannya. Jangan membakar barang - barang pemberiannyatakbole, bab lau kau wat cam tu, maka kau tidak menghargai pemberian orang. Ingat, meski kita sakit hati ma seseorang, tidak semestinya  kita harus menghancurkan segala barang pemberiannya.
  • Jangan biarkan dirimu sedetikpun mengingatnya, rindu merenung kisah2 indah dan sedih saat kau bersamanya. Cari kesibukan untuk menghalang sgala fikiranmu tentangnya....tp susa kn mau wat yg ni kn....pa lg ketika rindu  membuak di hati....mesti teringatkn si dia kn....hehehh....sabar jak la, cuba jak la wat kn....eheheh
  • Jangan membiarkan rakan2 anda  mengungkit kisahmu dengan si dia. Itu akan mempersulit keadaan.
  • Berhenti menyalahkan diri sendiri atas ptusnya hubungan tersebut. Tetap optimis, jangan pesimis. peace
  • Jangan dengar lagu - lagu yang dapat membangkitkan kenanganmu dengannya. 
  • Hindari hal - hal negatif sperti : clubing, rokok, dadah, alkohol hahoh my God.. itu kan menyiksa diri jak tu. Berusahalah untuk menjalani hidup sepeti biasa, agar kau takkan kelihatan kusut bab putus cinta. senyumkenyit
  • Berusahalah tuk yakinkan dirimu, bahwa ini hanyalah dugaan hidup, bab cinta itu buta, dan bersyukurlah kau pernah merasakannya. Setidaknya itu akan mengukuhkn ketabahan dan kesabaranmu dan menjadikn kita jadi lebih matang.
  • Dan yang terpenting, sembayang. bab tak ada  yang sangat mujarab daripada sembayang. Berdoalah kepadaNya, ingat, we never walk alone, tuhan sentiasa menemani kita di mna kita berada,walaupon ketika kita berduka\bahagia, susa\senang, doa.
*tu la tips yg bole ak bagi...xle bagi lebih2...hehheeh....penat gak lau fikir soal cinta ni....hheheh...biar la masa yg tentu kn...lau jodoh cinta sejati tu xkn lari kemana....heheh.....tp kn dalam soal hati dan perasaan ni pa lagi lau soal cinta cinton ni kaum lelaki la yg paling lemah..tgk jak lelaki ni gagah di luaran tapi sbenarnya kaum lelaki la yg paling lemah dalam soal cam ni.....so tips2 dia atas n berguna tuk kaum lelaki...agar jgn jd kes2 yg tidak d ingin kn berlaku cam kes bunuh diri...jgnnnn...hehhehe...tu jak la dari sya si BABBOY.....* 
 waouuuuu....hebat gak ceta kali lau pon jiwang2 ckit...hahhaha....gurau jak ar BADBOY.....hehehe....tu jak la kisah sal c BADBOY kali ni.....nnt kita sambung lg...byk lg kisah sal c BADBOY ni....heheheh...to be continue.......sucsss......^_^v

    Tuesday, May 31, 2011

    GOOD BYE MAY(mei)

    fuuhhhhhh...bulan yg penuh dengan dugaan yg perit.....sakit, tension,sakit hati, pain, broken heart..semua la...nasib badan n le mampu betahan lau tidak ndak tau pa yg jdi...huhuhu...tapi keperitan smua tu ada kebaikan jugak, smua tu satu pngalaman tuk sya jd lebih matang lg dan tau mna kelemahan sya...byk kenangan dlm bulan MAY, kenangan pahit, manis smua ada...xle lupa smua ni....smpai xtido d wat nya...nasib ndak gila...hahaha...stay cool man...tenang..hehehe...tp thankz la ngan org yg wat ak rasa smua tu...love u lahh...hehehe...pa2 pon terima jak smua yg da jd...masa xle diulang balik..kenangan trindah smua....good bye MAY..lama da ndak dgr ceta c "bad boy" n....nnt la sya cuba wawancara c "badboy" tu..mau tau gak ni kisah seterus nya...nnt lau da dpt ceta seterus nya sal c "badboy" nnt sya post d blog ni....ni jak la....hehehhe....byeeeeeeeeee MAY......byeeee DEAR....HUHUHU.......

    Monday, April 18, 2011

    KISAH SI BADBOY-"max' come back again...

    "MAX" the legend bad boy...hahha..."MAX' kembali beraksi semula...nama sebenar "MAX" adalah REYMAXXI ELSY....orang ni bahaya ckit....nakal, rock, penghambur, kaki botol, smua la ciri2 jahat ada pada dia...da nama "MAX" the bad boy mesti la ciri2 jahat ada ma dia...hahhaha...npa dia come back?...mesti ada sbab ni kn... jgn la ko come back "MAX"...abiz la org lain jd mngsa... tp knpa ko mau come back ni....ceta ckit..heheh....
    "MAX' say...sya bukan nya mau gak jd cam ni....tp org skeliling sya cam mau jak ak jadi  c "MAX" smula... ak pon xtau pa la dorang dengki ni...ak bukan nya ensem, kaya pon ndak..pelik jugak ak....pastu cakap ak yg bukan2...lau ak wat tul2 benda yg dorang cakap tu baru dorang tau.... susa la org skeliling kita yg punya hasrat dengki...kesenangan kita jadi kesusahan dorang plak... ak tau dorang tu xdpt wat apa yg ak le wat....tp jgn la smpai fitnah yg bukan2.... lau tanduk da naik susa dorang tu.... jgn jak paksa c "MAX" come back...hal dorang tu nnt... nasib la tuhan lum lg suru ak wat yg jahat ngan dorang tu...sabar jak ni...tp lau sabar ni meletup..xtau pa la akan jd...abiz la barang2...hahahha...harap2 jgn la dorang tu paksa sya berubah jd "MAX" blk....sya pon xmau jugak..lau keadaan terpaksa, terpaksa la betukar jd "MAX"...huhuhuu...tu jak la sebab dia...
     ada lg bah plak sebab dia... sebab 'MAX' come back bab hal pribadi gak...kamu pham2 jak fren hal pribadi tu apa....heehehhh...tu jak la...
    kisah ni akan bersambung mengikut perkembang semasa...hehheehheh