Saturday, May 18, 2013

TUGASAN atau ENJOY.... HAHAHHAHAHAH

pda 24 april lepas bermula 1 program yg saya xtau program apa.. sekali tau upanya program mencari artis... hahhaha... ASTIN IDOL!!!!!... secara tidak sengaja nya saya di tugaskan jadi juri untuk setiap pringkat program tu.. dalam ati kadang2 terungkap juga apa lah program ni copypaste smua dari program tv yg lepas2...hahah.. tp xpa lah ikut jak mana lah tau dapat sesuatu yg baru kn.. bermula cerita ni pada hari uji bakat ASTIN IDOL tu... jadi juri lah diri ni konon nya lah...hahha... kadang2 telebih plak sya wat gaya2 juri ni... copy paste jgak dari juri2 dalam tv tu... hahhaha ... lucu plak.... komen2 yg terluah cam betul2 juri profesional plak.. hahhaha... peserta pon serius juga mendengar komen2 tu...peserta yg ikut ni smua nya junior2 saya di kolej... hahhah... tp ada antara mereka yg memang berbakat... boleh tahan... peringkat seterus nya pon cam tu jugak... SEMI FINAL.. jadi juri lagi.. peringkat ni jadi srius ckit...... sebab masa peringkat sya telah di maklumkn oleh pengarah atasan program ni,,, program ni di buat tuk cari penganti sya dan seorang rakan saya... cam lucu plak... penganti?.. sapa sya ni?.. bukan kah selama ni sya ni budak nakal di kolej... setiap semester ada jak tuduhan2 yg dilemparkan cam kaki botol, penagih dadah, samseng, kaki popuan, kaki pub... mau cari penganti tuk tu semua ka?...hahhahaha... lucu plak... sambung balik cerita ASTIN IDOL tu... pringkat semi final tu hebat juga la.... semua berentap dgn baik... dan 12 pserta telah berjaya ke final.. waooo..... cam program di tv tu plak kn...hahhah... sbagai juri sya menjalan kn tugas dgn baik juga la... tugasan lain belambak lg lum buat semangat plak jadi juri...hahhaha... terfikir juga xmau jadi juri tuk FINAL ASTIN IDOL tu... tp sya di arahkn plak tugasan baru tuk mengajar peserta2 yg masuk ke final tu... jadi cam mentor lah kunun...hahhahah... memang hati tu terasa lucu jgak... da lah sya nyanyi pon ndak pandai sgt suru ajar org nyanyi plak... ni kali la... suara katak ni yg jadi...hahhaha... dari 12 peserta tu  sya telah pilih 6 peserta.. nama2 yg sya ingat lah... hafizah,.. firdaus,.. bethrace annia,.. syazwani,.. raja fatihan.. noreliza... smua dorang ni antara peserta yg kurang memberi saingan dlm pertanding tu... saja pilih peserta cam drg.. pilih level yg lebih kurang cam sya nyanyi xseberapa... hahah... first muka2 drg semua cam takut dgn sya mungkin bab ada program mereka sebelum ni yg saya buat mereka jd cam tu...heheh.. pic d bawa tu 6 anak murid sya tu kunun... comel2 kah.... hahhahahahahah

semasa latihan.... hehehhe

tu lah muka2 drg..hahha... pada mula nya klas mngajar drg ni.. sya ndak tau mau wat pa ngan drg ni.. pa sya wat.. bg nasihat, kata2 motivasi, wat lawak, ndak tau lah drg tu faham ka ndak.. harap2 drg faham lah.. pastu mau tunjuk cara2 mnyanyi pon susa... maklum la suara sya ni kan telampau sedap...hahha... terpaksa la guna cara lain... terbuka lah video2 acoustic cover yg sya minat bg tunjuk ma drg.. tunjuk kn ngan drg cover2 tu drg pon angguk2 kepala juga.. masuknya faham la tu kn....hahha... ak bg tgk video BOYCE AVENUE acoustic cover, juliet simms, pastu suru drg tgk cam na artis dalam video tu nyanyi.. tu jak la yg ak ajar..hahha... tp ada 1 hal yg sya xle terima... sya da kenal muka2 drg ni dari semester lepas.. tp ada sala 1 anak murid sya ni dia xtau sya ni senior dia... masa program ni baru dia tau sya senior dia.... ish2...k fineeee....xpa2.. hahhaha.... tp drg semua ni smua baik2... dengar arahan... senang mau jaga lah.. sya plak yg terikut2 dengan prangai drg.. hahahhah... spanjang latihan yng sya wat dgn mereka.. sya cuba juga tuk mengenali mereka ni.. cuba bekawan ngan drg... sbab mereka pon hormat dgn sya sbagai senior, pengajar drg.. drg panggil sya abang ricz...hahha... abang la sgt knnn.... hahhaha... sya cuba lah rapat dgn mereka setiap orng sya cuba lah rapat, komunikasi dgn drg, serba sedikit sya dapat la memahami sifat2 mereka.. not bad...heheheh.... enjoy juga lah drg ni hilang penat trus...hahhahah
Hafizah.. selalu kena dgn sya tp bila saya marah senyum jak dia... minat lagu rock terutama lagu may
lagu: pasrah - era fazirah

Firdaus.. pemalu ckit dia ni pa lg lau atas pentas kakuh trus badannya... minat lagu kristal jak lagu2 lain xtau..hahhaah
lagu: nurani - kristal

Noreliza... manja org nya suara selalu buat telinga sya sakit... hahahaha
lagu: Rela - inka cristie

Bethrace Annia... pelik ckit orgnya.. suka ketawa..  bila srius muka dia menakutkan.. mau nyanyi lagu sedih perlu tgk movie titanic dlu baru bole feel lagu tu....berani memcuba...hahhahaha
lagu: Wild child- juliet simm

Raja fatihah... org nya kecik2 ckit.. fokus bila sya memberi nasihat...hahhaha.. btul ka tu.. sentiasa ingin membuat yg terbaik untuk memajukan diri.. bgus2..hehehhe
Lagu: bulan cinta - amelia


Syazwanie... peramah, manja, matang, berani, yg paling penting lidah pilat R tp nyanyi lagu inggeris juga.. good job
Lagu: Hurt - christina aguilera


itu la mereka... prinsip pengajaran saya pon berubah sbab sikap2 mereka ni....  "meletup pada saat yg terakhir" tu yg saya wat... tp tidak semua dapat buat... yang sya tunggu adalah hasil nya masa FINAL... dan mmg tidak sangka lah.. mereka mmg memberi saingan yg sengit juga walaupon kemampuan mereka xseberapa.. saya jadi juri pon pening mau wat keputusan smua buat dgn baik... tp keputasan pon kena wat lah... saya sgt berpuas hati dgn mereka semua... persembahan mereka masa final tu mmg mnghiburkn walaupon ada yg hampir tebakar...hahhaha.... pabila keputusan di umun kn... mmg terbaik la... 3 peserta dibwa kendalian sya berada dalam kelompok 6 teratas dan ada yg dapat anugerah lain...syazwanie (tempat ke-2, best attire).. Noreliza (tempat ke-5)... Bathrace annie (tempat ke-6, popular singer)... yang lain tu jgn sedih kmu suda buat yg terbaik... mungkin kali ni bukan rezeki kmu... next time le ikut lagi bole wat lebih baik lagi..... 
thankz la ngan you all... enjoy lah dgn kamu... lau ada sala maaf kan la... mana lah tau ada terkasar bahasa..heheh... da.. ni jak la..nnt kita cerita cerita lain plak... kkkkk
thank you for the good time

video


No comments:

Post a Comment